diensten plaatsbeschrijving

Co Immo biedt je een zorgeloze plaatsbeschrijving op maat!

Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijvingen bij aanvang en einde huurperiode

Bij elke huurovereenkomst dient een verplichte plaatsbeschrijving opgemaakt te worden. Dat moet gebeuren tijdens de periode dat de verhuurde ruimtes onbewoond zijn, of binnen de eerste maand van bewoning. Een plaatsbeschrijving is een schriftelijke vaststelling van de huidige situatie van de woonst (bij aanvang van de huurperiode), aangevuld met een uitgebreide fotoreportage, de opname van de nutsvoorzieningen, de eventuele overhandiging van de sleutels. Deze wordt tevens gebruikt voor de raming van (eventuele) huurschade bij einde huurcontract.

Wij fungeren als onafhankelijk expert voor de opmaak van een gedetailleerde plaatsbeschrijving. Dit alles is van essentieel belang om latere discussies tussen verhuurder en huurder te voorkomen. Een plaatsbeschrijving kan ook als bewijsmateriaal dienen in een juridisch dossier.

Schade door ouderdom, overmacht of door het normale gebruik van de gehuurde woning hoeft de huurder niet te vergoeden.

Deze plaatsbeschrijving is wettelijk voorzien in art 1730-1731 BW en dient samen met het huurcontract geregistreerd te worden bij het registratiekantoor.

 

Tarieven

Een plaatsbeschrijving bij intreding of uittreding van de huur wordt voor gezamenlijke rekening opgemaakt. Dat wil zeggen dat de kosten gedeeld worden door de verhuurder en huurder.

Prijzen op aanvraag,

contacteer het gewenste kantoor

 

Advies

Bent u een verhuurder? U heeft er dan alle belang bij om zo snel mogelijk een plaatsbeschrijving op te maken. Stel daarom een vastgoedmakelaar of expert aan die volledig objectief een plaatsbeschrijving maakt. Het is een slimme zet om al in het huurcontract aan te duiden wie de plaatsbeschrijving gaat opmaken. Zo voorkomt u onnodige discussie.